Buca'dan İnciraltı'na Nasıl Gidilir? İnciraltı'nda Ne Yapılır ?



Merhaba.

Geçenlerde İnciraltı'na geziye gitmiştik. İnciraltı'na gitmeden evvel Buca'dan hangi otobüslerle İnciraltı'na gidebiliriz diye internette küçük çaplı bir araştırma yapmıştım ancak sonuç  hüsran olmuştu. Google amca bile bana cevap veremedi. Bununla ilgili detaylı bilgi olmadığını görünce hem gezip gördüğüm yerleri aktarmak hem de ulaşımı nasıl sağlayacağınızı anlatmak maksadı ile bu yazıyı yazmaya karar verdim. İlk olarak Buca'dan ulaşımı anlatayım:

  • 671 numaralı otobüs: Buca Tınaztepe otobüs durağından kalkar ve Buca'dan İnciraltı'na direk giden tek otobüstür. Yolculuk süresi 1 saat civarıdır. Dolanarak gider hayli ölümdür hele ki ayakta yolculuk edecekseniz.

  • Konak aktarmalı ulaşım: Buca'dan Konak'a gidebilir ve oradan aktarma yapıp 311 ve 11 numaralı otobüsler aracılığıyla İnciraltı'na gidebilirsiniz. Buca'dan Konak'a gitmek için 104.171 numaralı araçları ve metroyu kullanabilirsiniz. Konak'a geldiğinizde İnciraltı'na ulaşımı sağlayan 311 ve 11 numaralı araçlardan 11'i tercih etmenizi öneririm, çünkü 311 dolanarak giderken 11 direk sahil yolundan daha hızlı bir şekilde ulaşım sağlar.

Evet bu şekilde İnciraltı'na ulaştıktan sonra neler yapabiliriz onu bir düşünelim:

  1. İlk olarak Tsk tarafından demirlenen müze gemi ve denizlatını ziyarete gidebiliriz. Bknz: Resimler aşağıda:


Bunun dışında İnciraltı'nın enfes sahilinde gezebilir,balık ekmek yiyebilir ve dönüşte İzmir'in meşhur simgelerinden "Asansör" ü ziyaret edebilirsiniz: Asansör'de aşağıda:

Share this:

Yorum Gönder

 
Copyright © Full Programlar indir. Designed by OddThemes & Best Wordpress Themes 2018