Tabletinizin Şarj- Pil Ömrünü Uzatma


  Tablet kullanmaya başlayınca en büyük problem yaşadığım alanlardan birisi de tabletin şarj süresi oldu. (Özellikle çin menşeli ve ucuz fiyatlı tabletle bu sorun daha da belirgin)  Şarj süresini iyileştirme hususunda bir takım araştırmalar yaptım ve az da olsa pil kullanımını ve ömrünü etkileyen yararlı unsurlar edindim. Bunları da blogda paylaşmak istedim. Dilerseniz maddeler halinde aktarayım:

TABLETİNİZİN ŞARJI ÇABUK BİTİYORSA YAPMANIZ GEREKENLER 

  1. Juice Defender: Google playda yer alan bu programı kurup agressive seçeneğini seçtinizde pilinizi sizin için optimize ediyor ve pil ömrünü kısmende olsa arttırıyor.
  2. Tabletinizin ekran parlaklık ayarını mümkün olduğunca kısın: Android tabletlerde en çok güç tüketimi ne yazıkki ekran tarafından gerçekleştiriliyor. Full parlaklık ile çalışan bir tablet ile parlaklık ayarı yarıya indirilmiş bir tablet arasında şarj süresi konusunda ciddi farklılıklar bulunuyor. Bu yüzden mümkün mertebe gözünü çok yormayacak bir parlaklık ayarı yapmanızda fayda var.
  3. Wifiyi kullanmıyorsanız kapalı tutun: Kablosuz internet yani wifi alıcınızı kullanmadığınız zamanlarda kapalı durumda tutmanız şarj süresinizin artmasını sağlayacaktır. Bu sayede cihazınızı daha uzun süre kullanabilirsiniz.
  4. Advanced Task Killer: Yine google play üzerinden ücretsiz edinebileceğiniz ve arka planda çalışan ve bataryanızı ciddi manada tüketen gereksiz uygulamaları kapatmanıza yarayan kullanışlı bir programdır. Her tablette olması gerekir.
  5. Şarjınız tam bitmeden tabletinizi şarj etmeyin: Eğer cihazınızın şarjı tam olarak bitmemişse tabletinizi şarj etmemeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır. Zira bu tabletinizin geleceğe dönük pil ömrünü olumsuz etkileyen bir unsur olup şarj sürenizin kısalmasına sebep olur.
 Evet arkadaşlar benim size pil hususunda tavsiyelerim bunlar. Teknoloji gelişiyor ve tablet dünyasında bu nispette gelişim göstermekte. Teknolojiyi yakından takip eden birisi olarak tablet dünyasının ilerleyen dönemlerde daha yüksek performanslı ürünlerle karşımıza çıkacağı inancındayım ancak eldeki şartları maksimım seviyede değerlendirmek için yukarıdaki ölçütleri baz almanız cihazınızın pil süresini arttıracaktır. Her türlü soru ve sorununuzu yazının hemen altında yer alan yorum kutusu aracılığıyla bana ulaştırabilirsiniz. Şen kalın.

Share this:

Yorum Gönder

 
Copyright © Full Programlar indir. Designed by OddThemes & Best Wordpress Themes 2018